Онлайн-доступ до цифрового зібрання архівних та рукописних документів НТШ у Львові з Національного інституту імені Оссолінських у Вроцлаві (Республіка Польща)

ЛННБ України ім. В. Стефаника пропонує своїм зареєстрованим читачам онлайн-доступ до архівних та рукописних документів Відділу рукописів Бібліотеки Наукового товариства імені Шевченка у Львові, що були евакуйовані за наказом німецької окупаційної влади у квітні 1944 року. Передані у післявоєнних час, документи зберігаються у Бібліотеці Національного інституту імені Оссолінських у Вроцлаві. Оцифровані матеріали «Архіву НТШ» були презентовані Львівській національній науковій бібліотеці України імені Стефаника у 2019 році.

Архів НТШ включає матеріали Українського Партизансько-Повстанського Штабу при Головній Команді військ УНР, Легіону Українських Січових Стрільців, та інші документи, нариси, спогади, що надходили до видавництва та редакцій “Червона Калина”, “Золоті ворота”, “Літопис Червоної Калини” та ін.

Цифрова колекція «Архів НТШ з НІ Оссолінеум у Вроцлаві» забезпечує доступ до бібліографічних записів архівних документів і повнотекстових оцифрованих копій з фонду Національного інституту імені Оссолінських у Вроцлаві. База даних цього архіву постійно оновлюється новими документами.

Читачам надається можливість знайти унікальну й актуальну інформацію для наукових досліджень. Бібліотека забезпечує відкритий доступ читачам до колекції, сприяючи збереженню культурної, історичної та документальної спадщини.



[Режим доступу]: організовано зі сторінки Електронний каталог Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника: Інші каталогиЦифрові колекції:

Архів НТШ з НІ Оссолінеум у Вроцлаві


Інформацію підготувала: м.н.с. Г. Мельник-Хоха.