ЛННБ України ім. В. Стефаника пропонує своїм зареєстрованим читачам повнотекстовий онлайн-доступ до видання, присвяченому питанням історії Церкви в Україні, філософії, богослов’я, релігієзнавства часопису «БОГОСЛОВІЯ»

 

Повнотекстовий онлайн-доступ до видання, присвяченому питанням історії Церкви в Україні, філософії, богослов’я, релігієзнавства, часопису «БОГОСЛОВІЯ»

ЛННБ України ім. В. Стефаника пропонує своїм зареєстрованим читачам повнотекстовий онлайн-доступ до часопису «БОГОСЛОВІЯ». Електронний ресурс містить 3 описи оцифрованих 17-ти річників 52 примірників, що становить 5920 сторінок фонду книгозбірні.

Богословія [Електронний ресурс] : науковий тримісячник. – Львів : Видає Редакційний комітет, Богословське наукове товариство, 1923-1939/42.

«Богослов’я» – це науковий журнал, що зосереджується на тематиці богослов’я, релігієзнавства та церковної історії. Він був заснований Богословським науковим товариством (БНТ) Української Греко-Католицької Церкви у 1923 році (видання переривалось). Часопис освітлював різноманітну тематику, яка складалася з унікальних статей та досліджень з богослов’я, філософії, церковної історії та релігієзнавства. Публікації містили матеріали переважно українською мовою, а також тексти латиною та іншими європейськими мовами.

Часопис відображав здобутки української богословської школи та висвітлював ключові напрями і результати діяльності БНТ. Видання сприяло поширенню, обговоренню та популяризації східного католицизму. Журнал слугував збереженню української ідентичності в умовах відсутності державності. Публікації залишаються актуальними і значущою джерелознавчою базою для наукових розвідок богословів і навчальних студій у духовних закладах вищої освіти.

 

[ДжерелоБогословія = Bohoslovia. – Львів : Богословське наукове товариство, 1923-1939/42.

 

Режим доступу до газетних текстів оцифрованого періодичного видання організовано зі сторінки Електронного каталогу ЛННБ України ім. В. Стефаника: Інші каталогиЦифрові колекції – Електронна версія періодики.

 

Інформацію підготувала: м.н.с. Г. Мельник-Хоха.