101-ша Оссолінська зустріч

Запрошуємо Вас на 101 Оссолінську
зустріч «Про відбудову міст України»
(13.09.2023 р. о 17.00)

24 лютого 2022 року – дата, яка назавжди увійшла в пам’ять і свідомість громадян Європи. Для українців це стало кінцем мирного та безпечного життя. Безпрецедентна російська військова агресія призвела до загибелі сотень тисяч людей. Мільйони людей втратили свої домівки.
Деякі міста, як Маріуполь, були майже повністю знищені під час повномасштабного російського вторгнення. Інші, наприклад Львів, де ми зустрічаємося, зазнали менших втрат. Але кожна пошкоджена чи зруйнована будівля – це драма її мешканців і драма української культури, яка втрачає матеріальну спадщину.
Тому з початку бойових дій архітектори, урбаністи та реставратори пам’яток обговорюють питання відбудови міст України. На Оссолінській зустрічі Міхал Красуцький та Лілія Онищенко-Швець детально розкажуть про виклики, з якими стикаються українські міста, як у контексті надійного захисту історичного міського середовища від руйнувань, так і в контексті їх відбудови.

В обговоренні візьмуть участь:
🔶 Лілія Онищенко-Швець, радниця міського голови з питань охорони історичного середовища
🔶 Міхал Красуцький, директор Департаменту охорони спадщини Варшави

🕑13 вересня 2023 р. о 17.00 год.
➡️ЛННБ України ім. В. Стефаника, читальний зал ім. Тетяни та Омеляна Антоновичів, вул. Стефаника, 2
✅ Вхід вільний
🔷Подія транслюватиметься онлайн на FB-сторінці Бібліотеки із синхронним перекладом з польської на українську.
🔷Transmisja wydarzenia z synchronicznym tłumaczeniem na język polski będzie dostępna tu: https://fb.me/e/2Nv4Ci87q
📌16.30 год., перед Оссолінською зустрічею запрошуємо на відкриття пленерної виставки «Міста-фенікси. Відбудова після воєнних руйнувань»: https://fb.me/e/Xr2MQl2n
ℹ️ Зустріч реалізовано за фінансової підтримки Міністра культури та національної спадщини Польщі з Фонду промоції культури – державного цільового фонду.