З нагоди річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького (29 липня 1865 р.) у підземеллі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла (колишній костел єзуїтів) була організована книжкова виставка з фонду Відділу європейської книги ХІХ–ХХ ст. Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника (вул. Личаківська, 131). Експозиція репрезентувала іншомовні видання ХІХ – першої половини ХХ ст. з приватної книгозбірні Митрополита Андрея Шептицького та інших історико-культурних формувань, засновником або опікуном яких був Владика Андрей – «Церковного музею», «Бібліотеки Митрополитальної», «Книгозбірні “Студіону”».


Окрему увагу приділено примірникам книг з автографами Митрополита Андрея та дарчими написами, адресованими видатному діячеві Української Греко-Католицької Церкви.

«Особливістю виставки є те, що ці книги знаходилися у стінах Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла до його відкриття у 2011 році», – зазначено в анонсі релігійно-інформаційної служби України (https://risu.ua/anons-u-lvovi-eksponuyut-knigi-z…).

Книжкова експозиція, яка стала першим кроком у співпраці ЛННБ України ім. В. Стефаника та Гарнізонного храму, поза сумнівом, сприятиме розкриттю цінного фонду Львівської академічної книгозбірні та популяризації національної культурної спадщини.