Видавнича Компанія Elsevier запрошує скористатись безкоштовним доступом до дослідницьких інструментів

Львівська національна наукова Бібліотека України імені В. Стефаника запрошує скористатись безкоштовним доступом до баз даних видавничої компанії «Elsevier»: Scopus, ScienceDirect, Researcher Discovery, Researcher Academy та Mendeley

Видавнича компанія Elsevier засуджує вторгнення Росії в Україну та надає свою підтримку українським науковцям та безкоштовний доступ дослідницьких інструментів. Компанія продовжує уважно стежити за ситуацією, щоб оцінити можливості надання подальшої істотної та ефективної підтримки та допомоги.

«Elsevier засуджує вторгнення Росії в Україну та приєднується до заклику негайно припинити вогонь, аби захистити мирне населення та відновити мир. Ми підтримуємо народ України та прагнемо підтримувати наших колег і дослідницькі й медичні спільноти, які постраждали від гуманітарної кризи, що розгортається», – йдеться в заяві на офіційному сайті компанії.

На початку вторгнення в Україну на початку цього року Elsevier негайно вжила заходів для підтримки місцевих колег та їхніх сімей. Elsevier разом зі своїми дочірніми компаніями жертвує 1 мільйон доларів UNICEF Ukraine Appeal, Червоному Хресту й іншим організаціям, які допомагають Україні та прикордонним країнам для підтримки зусиль із забезпечення негайного захисту, медичної допомоги та невідкладних потреб.

Elsevier пропонує дослідникам і студентам в Україні або переселенцям з України безкоштовний доступ до зібрання наукових публікацій ScienceDirect і забезпечує студентам-медикам, медсестрам і клініцистам безкоштовний доступ до таких інструментів, як ClinicalKey. Elsevier також пропонує безкоштовну публікацію статей (APC) для українських авторів-кореспондентів, які публікують публікації в золотих журналах відкритого доступу – для допомоги та підтримки, будь ласка, зв’яжіться з [email protected].

Щоб і надалі полегшувати дослідникам виконання їхньої роботи в складних умовах, Elsevier створив Resource Centre, де українські дослідники можуть зареєструватися, щоб отримати доступ до додаткових дослідницьких інструментів, таких як Scopus, експертно підготовлені анотації та база даних цитувань; Researcher Discovery, модуль пошуку та співпраці; Researcher Academy, для безкоштовних модулів електронного навчання, розроблених світовими експертами, а також ScienceDirect і Mendeley. Якщо ви український клініцист або студент-медик, доступ до клінічного контенту та інструментів тут.

Нагадуємо, що скористатися локальним доступом до наукометричних баз даних можна з будь-якого комп’ютера Бібліотеки, а також отримати дистанційний доступ до наукометричних баз, зареєструвавшись у мережі Бібліотеки та створивши кабінет користувача.