Колектив Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника сумує через смерть українського історика, знаного фахівця бібліотечної справи, заслуженого працівника культури України, доктора історичних наук, професора кафедри бібліотекознавства і бібліографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, старшого наукового співробітника відділу бібліотекознавства ЛННБ України ім. В. Стефаника — Богдана Зіновійовича Якимовича.

Богдан Зіновійович здійснив неоціненний внесок у розвиток бібліотечної справи в Україні, збереження та примноження культурної спадщини. До сфери наукових інтересів вченого входило франкознавство, військова і воєнна історія, вексилологія, лексикографія, історія видавничої справи в Україні.

Винятковим є внесок Богдана Якимовича також у відродження української національної символіки, зокрема на підставі його авторського проєкту Верховна Рада незалежної України затвердила українські національні символи як державні.
Богдан Якимович був активним діячем Всеукраїнського товариства «Просвіта», співорганізатором Народного Руху, головою Львівського обласного відділення Товариства зв’язків з українцями за межами України (Товариства «Україна-Світ»), був заступником голови експертної комісії Львівської міської ради з упорядкування назв вулиць і площ міста Львова, членом Національної Ради Конгресу української інтелігенції.

За визначні наукові здобутки та професійні досягнення Богдана Якимовича було нагороджено численними державними нагородами, серед нагород відомого вченого — настільна медаль першого Міністра оборони України генерал-полковника Костянтина Морозова (1992), нагрудний знак «Знак пошани» Міністра оборони України (2021), відзнака «Слава Україні» (до 30-річчя Спілки офіцерів України) (2021), ювілейна медаль — Знак народної пошани «30 років незалежності України» всеукраїнських громадських організацій (2021) та ін. За наукову працю в 2001 р. отримав Почесну грамоту Президії НАН України і ЦК профспілки НАН України.

Ми будемо пам’ятати Богдана Зіновійовича як неперевершеного майстра своєї справи, людину високої громадянської позиції, щедру душею, тактовну та доброзичливу.

Світла пам’ять про Богдана Зіновійовича Якимовича — видатного вченого, чуйну і душевну людину — назавжди збережеться у серцях всіх, хто його знав і працював із ним.
Вічная пам’ять.