Тематична книжкова виставка “Україна – територія Гідності та Свободи!”

З нагоди Дня Гідності та Свободи, що відзначаємо в Україні щороку 21 листопада, у читальному залі відділу бібліотекознавства Львівської національної наукової бібліотеки України ім.В.Стефаника розгорнуто тематичну книжкову виставку. Нагадаємо, що цього дня в нашій державі віддають шану патріотизму та мужності громадян, які були учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років і стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та прагнень до європейського майбутнього.
На виставці експоновано видання відповідної тематики українських та зарубіжних авторів. Це – монографічні дослідження, фотоальбоми, хронологічні довідники, літописи очевидців тих історичних подій та літературні твори, які висвітлюють ті доленосні для України події.
Один із розділів репрезентує видання, присвячені Помаранчевій революції. Експонується, зокрема дослідження С.Кульчицького «Українська революція 2004 р.» (Київ, 2005); монографія Т.Костюка «Помаранчева революція: історична зумовленість та історична невизначеність» (Київ, 2011); видання «Майдан від першої особи. 45 історій Революції гідності» (Київ, 2015); «Майдан. Свідчення. Київ, 2013-2014 роки» (Київ, 2016) та ін. Відвідувачі експозиції також зможуть ознайомитись із науково-документальним виданням «Український Євромайдан: Прикарпатський вимір» (Івано-Франківськ, Львів, 2016).
Матеріали наступного розділу експозиції розповідають про героїв та події, які відбувались під час Революції Гідності. Відвідувачам Бібліотеки запропоновано, зокрема переглянути видання «Небесна сотня» (Харків, 2015); монографію «Суверенна Україна: вирішальні кроки до цивілізаційного світу» (Київ, 2014); фотоальбом «Свобода на барикадах Революції Гідності» (Київ, 2015); книги «Майдан і церква: хроніка подій та експертна оцінка» (Київ, 2015); «Світова гібридна війна: український фронт» (Харків, 2017) та інші.
Ще один розділ експозиції присвячений російсько-українській війні на Сході України, її героїчним і трагічним сторінкам, долям мирних громадян, які опинилися в зоні бойових дій. Тут експоновано книгу «Вознесіння духу: книга пам’яті Героїв АТО» (Вінниця, 2015); видання «АД 242: історія мужності, братерства і самопожертви» (Харків, 2016); дослідження «Іловайськ: розповіді про справжніх людей» (Харків, 2016); монографія І.Рущенка «Російсько-українська гібридна війна: погляд соціолога» (Харків, 2015), а також книга С.Лойка «Аеропорт: у фотографіях і текстах» (Київ, 2016) та інші.
Виставка експонуватиметься до 20 грудня 2019 року.