30 листопада відбулася Шоста всеукраїнська наукова конференція «Мистецька культура: історія, теорія, методологія»

На конференції працювали дві секції з проблем мистецтвознавства, музикознавства, театрознавства, музеєзнавства, джерелознавства та культурології.

До початку конференції здійснено видання збірника, який містить 51 публікацію тез доповідей фахівців з музеїв та бібліотек Києва, Камінь-Каширського, Кременця, Львова, Дрогобича, Стрия, Хмельницького. Під час конференції було виголошено 24 доповіді, в яких розглянуто питання історії та теорії окремих видів мистецтва та культурології, творчості визначних його представників.

В рамках конференції у приміщенні Львівської національної філармонії відбулася презентація видання нотного збірника до 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР)

«Стрілецькі пісні: для чоловічого та мішаного хору / Львівська національна філармонія; Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника; передмова і музична редакція Володимира Сивохопа, Володимира Пасічника; упорядкування біографічного матеріалу Володимира Пасічника. – Львів: Растр-7, 2018. – 120 с.

До збірника ввійшли стрілецькі пісні для чоловічого й мішаного хору в обробці відомих українських композиторів Василя Барвінського, Михайла Гайворонського, Миколи Колесси, Бориса Кудрика, Миколи Леонтовича, Зиновія Лиська, Станіслава Людкевича, Нестора Нижанківського, Антона Рудницького. Презентація завершилась невеликим хоровим концертом за участю вокального ансамблю «Калофонія» (художній керівник та диригент Тарас Грудовий) та хорового колективу «Надсяння» Львівського суспільно-культурного товариства «Надсяння» (художній керівник та диригент Володимир Пасічник), на якому прозвучали вибрані пісні із збірника у виконанні цих колективів.