«Українські медики: ті, хто завжди поруч»

 

З нагоди Дня універсального охоплення послугами охорони здоров’я (12 грудня) у виставковій залі Бібліотеки було розгорнуто всеукраїнську виставку «Українські медики: ті, хто завжди поруч».

Виставка організована Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні за фінансової підтримки ВООЗ та Європейського Союзу (ЄС) в рамках ініціативи ВООЗ та ЄС щодо розвитку системи охорони здоров’я в Україні; Великого Герцогства Люксембург та Європейського Союзу в рамках Партнерства ЄС-Люксембург-ВООЗ задля універсального охоплення послугами охорони здоров’я, а також Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Захід відбувається у межах Міжнародного року медико-санітарних та соціальних працівників 2021, проголошеного ВООЗ на знак вдячності медичним працівникам за їхню непохитну відданість у боротьбі з COVID-19 та іншими захворюваннями. Експозиція покликана підкреслити важливість універсального охоплення послугами охорони здоров’я та відзначити зусилля медичних працівників в Україні.

До уваги відвідувачів представлено світлини та історії українських медичних працівників, у яких вони діляться досвідом і розповідають про свої виклики та досягнення. Голос кожного з них закликає бути уважним до потреб пацієнтів і підтримувати їх, забезпечуючи доступну та якісну медичну допомогу.

«Щодня медичні працівники стоять на захисті нашого життя й здоров’я, тому надважливо, аби вони мали гідні умови праці, отримували гідну заробітну плату, мали доступ до послуг з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, до освітніх можливостей, а також мали належний соціальний захист. Аби відзначити День універсального охоплення послугами охорони здоров’я та Міжнародний рік медико-санітарних та соціальних працівників 2021, Бюро ВООЗ в Україні організовано виставку «Українські медики: ті, хто завжди поруч». Її мета – привернути увагу до досягнень працівників сфери охорони здоров’я в Україні, їх потреб, викликів, а також продемонструвати вплив пандемії COVID-19 на їх повсякденну роботу», – сказав доктор Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ та Глава Бюро ВООЗ в Україні.

«Впевнений, що 2022 рік стане роком турботи про медичних працівників. Ми зацікавлені, щоб наші лікарі та медичні сестри відчували підтримку держави та впевненість у своєму майбутньому. І вже у бюджеті на наступний рік закладено фінансування для забезпечення ринкової заробітної плати нашим медикам. Наші лікарі завжди поруч, вони щоденно рятують тисячі українців, завдання держави забезпечити максимально комфортні умови праці та зробити працю медика престижною», — акцентував Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України.