20 вересня 2018р. У рамках 25 Book Forum Презентація книги відомого мовознавця, професора Лариси Масенко «Мова радянського тоталітаризму»

У рамках 25 Book Forum Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника та Видавництво «Кліо» запрошують на презентацію книги відомого мовознавця, професора Лариси Масенко «Мова радянського тоталітаризму», що відбудеться 20 вересня в читальному залі ім.Тетяни та Омеляна Антоновичів (вул. Стефаника, 2).


У презентованому виданні мова радянської тоталітарної епохи розглянута у двох аспектах: як мова великого ошуканства, яка була покликана за словесними фікціями приховати огидну дійсність і створити у радянських громадян потрібний владі погляд на світ, та як мова державного тероризму, яка легітимізувала знищення тисяч людей, що належали до небажаних класів. Антилюдську суть радянської новомови авторка розкриває на основі аналізу текстів комуністичних вождів і документів каральних органів та приділяє окрему увагу її деструктивному впливові на родинні стосунки і безпрецедентній уніфікації національного життя народів СРСР.
Запрошуємо. Початок о 16:00.